Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Google’s Project Starline helpt ons op een nieuwe manier te verbinden

Google’s levensechte holografische videobelcabines komen naar een kantoor bij u in de buurt

 

Stel u voor dat u een videogesprek kunt voeren met uw CEO, collega’s of klanten dat zo levensecht aanvoelt dat het lijkt alsof ze bij u in de kamer zitten. Niet langer een futuristische scène uit een Hollywoodfilm, maar werkelijkheid met Google’s Project Starline. Project Starline is een video-cabine die 3D-beelden en hogeresolutiecamera’s gebruikt om een onvergetelijke ervaring te creëren voor beide gesprekspartners. Het beste deel? Er is geen onhandige headset nodig, waardoor het veel toegankelijker is dan andere soortgelijke technologieën. Na succesvolle tests breidt Google zijn programma uit met zakelijke partners zoals Salesforce en T-Mobile. Deze technologie zal zeker de manier waarop we met elkaar omgaan en zaken doen voor altijd veranderen.

 

Hoe het werkt

Dus hoe werkt het? Volgens Google: “Project Starline vereist aangepaste hardware aan beide uiteinden van het gesprek: Het Starline-displaysysteem in elke kamer creëert een interactief lichtveld dat levensgrote hologrammen van mensen ver weg kan nabootsen. Om iemand in 3D te zien en te horen, ga je voor het scherm zitten of staan en kijk je natuurlijk rond, zoals je in het echt zou doen.” Met andere woorden, met behulp van baanbrekende lichtveldtechnologie heeft Google een ervaring gecreëerd die voelt alsof je in dezelfde ruimte bent als de persoon aan de andere kant van het scherm.

 

De voordelen van Project Starline

Deze technologie biedt eindeloze mogelijkheden voor zowel persoonlijke als professionele interacties. Voor bedrijven kan dit worden gebruikt voor verkooppresentaties, opleidingsseminars of zelfs teambuildingoefeningen. Ook de gevolgen voor de klantenservice zijn enorm. Klanten hoeven niet langer in de wacht te staan of worden doorverbonden met meerdere mensen; in plaats daarvan kunnen ze al hun vragen in één klap beantwoord krijgen door te spreken met een levensecht hologram van een medewerker van de klantenservice. De potentiële toepassingen zijn eindeloos en zullen zeker een revolutie veroorzaken in ons leven en werk.

 

 

Conclusie:

Google’s Project Starline is een baanbrekende nieuwe technologie die de manier waarop we met elkaar omgaan – zowel professioneel als persoonlijk – zeker zal veranderen. Door de grenzen tussen de fysieke en digitale wereld te vervagen, kunnen we binnenkort levensechte gesprekken voeren met iedereen in de wereld zonder ooit ons huis of kantoor te hoeven verlaten. Met zo’n enorm potentieel is het spannend om na te denken over hoe deze technologie onze toekomstige interacties zal vormgeven – en ten goede zal veranderen.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.