Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Wetenschappers hebben zojuist een grafeen transistorpoort gemaakt met de breedte van een atoom.

Wetenschappers hebben zojuist een grafeen transistorpoort gemaakt met de breedte van een atoom.

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? In een wereld waarin elektronische apparaten voortdurend kleiner worden, hebben wetenschappers een ongelooflijke ontdekking gedaan die de manier waarop we over technologie denken zou kunnen veranderen. Ze hebben een grafeen transistorpoort gemaakt met de breedte van een enkel atoom! Deze doorbraak zou grote veranderingen kunnen betekenen in de manier waarop wij transistors ontwerpen en bouwen en uiteindelijk elektronische apparaten.

 

grafeen-atoompoort-Christan-kromme-Spreker-Futurist

 

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk voor de mens en de planeet? Naarmate onze apparaten kleiner en krachtiger worden, is het belangrijk om de hoeveelheid energie die ze verbruiken te beperken. Met atomaire chips van grafeen kunnen we het energieverbruik waarschijnlijk drastisch verminderen, wat goed is voor moeder aarde. Grafeen is een allotroop van koolstof, wat betekent dat het bestaat uit atomen die in een tweedimensionaal honingraatraster zijn gerangschikt. We hebben nog een lange weg te gaan voordat we elektronische apparaten op atomair niveau kunnen bouwen, maar deze ontdekking is een belangrijke stap in de goede richting. Met verder onderzoek en ontwikkeling kunnen we op een dag misschien chips en apparaten maken die met het blote oog onzichtbaar zijn.

 

Wat is het volgende? Grafeen is een uiterst veelzijdig materiaal met een breed scala van potentiële toepassingen. We zijn nog maar aan het begin van wat dit verbazingwekkende materiaal kan doen. Grafeen-transistoren zouden op een dag in van alles kunnen worden gebruikt, van computerchips tot zonnecellen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

 

Denkt u dat grafeen een grote rol zal spelen in de toekomst van de technologie? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.