Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Hoe sensoren, AI en IoT natuurrampen voorspellen en levens redden

Hoe sensoren, AI en IoT natuurrampen voorspellen en levens redden

Go Digital

Wat is er gebeurd? Natuurrampen veroorzaken al eeuwenlang catastrofale schade aan mensen en infrastructuur over de hele wereld. Het vinden van een manier om dit effect te verminderen is een belangrijk aandachtspunt geweest voor regeringen, wetenschappers en onderzoekers. Het ziet ernaar uit dat we een veelbelovende weg voorwaarts hebben gevonden: het opsporen van natuurrampen met IoT, sensoren op de zeebodem, kunstmatige intelligentie en machinaal leren.

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? Systemen voor vroegtijdige opsporing en waarschuwing voor natuurrampen kunnen veel mensenlevens helpen redden, infrastructuur beschermen en economische schade beperken. Zo veroorzaakte orkaan Harvey in 2017 voor 125 miljard dollar schade in de Verenigde Staten. Als een dergelijke orkaan vroeg genoeg werd ontdekt, zouden mensen kunnen evacueren voordat hij aan land komt, wat ongetwijfeld levens zou redden.

 

Dit is nog maar het begin. Naarmate we sensoren, AI en IoT-technologie blijven ontwikkelen, zullen we meer soorten natuurrampen kunnen opsporen en met nog grotere nauwkeurigheid voorspellen. In de toekomst zullen we deze technologie wellicht niet alleen kunnen gebruiken om weersverschijnselen te voorspellen, maar ook aardbevingen, vulkanen en tsunami's. De potentiële toepassingen zijn eindeloos.

Wat denk jij? Bent u voorstander van het gebruik van sensoren, AI en IoT om natuurrampen te voorspellen? Denkt u dat deze technologie de schade van deze gebeurtenissen kan helpen beperken? Laat het ons weten in de commentaren hieronder.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij