Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Hoe sensoren, AI en IoT natuurrampen voorspellen en levens redden

Hoe sensoren, AI en IoT natuurrampen voorspellen en levens redden

Go Digital

Wat is er gebeurd? Natuurrampen veroorzaken al eeuwenlang catastrofale schade aan mensen en infrastructuur over de hele wereld. Het vinden van een manier om dit effect te verminderen is een belangrijk aandachtspunt geweest voor regeringen, wetenschappers en onderzoekers. Het ziet ernaar uit dat we een veelbelovende weg voorwaarts hebben gevonden: het opsporen van natuurrampen met IoT, sensoren op de zeebodem, kunstmatige intelligentie en machinaal leren.

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? Systemen voor vroegtijdige opsporing en waarschuwing voor natuurrampen kunnen veel mensenlevens helpen redden, infrastructuur beschermen en economische schade beperken. Zo veroorzaakte orkaan Harvey in 2017 voor 125 miljard dollar schade in de Verenigde Staten. Als een dergelijke orkaan vroeg genoeg werd ontdekt, zouden mensen kunnen evacueren voordat hij aan land komt, wat ongetwijfeld levens zou redden.

 

Dit is nog maar het begin. Naarmate we sensoren, AI en IoT-technologie blijven ontwikkelen, zullen we meer soorten natuurrampen kunnen opsporen en met nog grotere nauwkeurigheid voorspellen. In de toekomst zullen we deze technologie wellicht niet alleen kunnen gebruiken om weersverschijnselen te voorspellen, maar ook aardbevingen, vulkanen en tsunami’s. De potentiële toepassingen zijn eindeloos.

Wat denk jij? Bent u voorstander van het gebruik van sensoren, AI en IoT om natuurrampen te voorspellen? Denkt u dat deze technologie de schade van deze gebeurtenissen kan helpen beperken? Laat het ons weten in de commentaren hieronder.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.