Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Imagen is Google's AI systeem dat fotorealistische beelden maakt van ingevoerde tekst

Imagen is Google's AI systeem dat fotorealistische beelden maakt van ingevoerde tekst

Go Digital

Wat is er gebeurd? Als men vroeger een afbeelding wilde genereren op basis van een tekstbeschrijving, had men gespecialiseerde hulpmiddelen en veel expertise nodig. Maar nu, is er Imagen. Imagen is een AI-systeem dat fotorealistische afbeeldingen maakt van ingevoerde tekst, en het is beschikbaar voor iedereen met een computer en een internetverbinding. Alles wat je nodig hebt is wat tekst, en Imagen doet de rest. Dit is belangrijk omdat het de kracht van AI toont om nieuwe dingen te creëren uit bestaande gegevens. Met Imagen kunnen we ons allerlei nieuwe beelden voorstellen die voorheen niet bestonden, en die voor allerlei doeleinden kunnen worden gebruikt.

 

google-imagine-001-christan-kromme-spreker-futurist-1

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? Dit is belangrijk omdat het aantoont dat, zelfs nu AI steeds beter wordt in het creëren van dingen, wij mensen nog steeds een belangrijke rol te spelen hebben. Wij zijn degenen die beslissen wat we ons voorstellen en wat we met Imagen creëren. Dus zelfs als AI krachtiger wordt, moeten we ervoor zorgen dat we er controle over houden, en het voor het goede gebruiken. Stel je voor hoe deze nieuwe technologie artistieke banen en ontwerpbanen zal beïnvloeden. Vertel het AI-systeem wat voor website, logo of product u wilt en het systeem begint het voor u te ontwerpen, niet één versie maar misschien wel duizenden versies.

 

Ik ben benieuwd wat mensen zich voorstellen bij Imagen! Wat ga je maken? Laat het me weten in de commentaren hieronder. Bedankt voor het lezen!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij