Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Introductie van GPT-4: Het haalt in principe elk examen. En gaat niet alleen voorbij…

OpenAI’s GPT-4: de nieuwste mijlpaal in Deep Learning

Bent u klaar voor het volgende grote ding in deep learning? OpenAI heeft net zijn nieuwste model uitgebracht, GPT-4, en het zet nieuwe maatstaven voor kunstmatige intelligentie. GPT-4 is een groot multimodaal model dat zowel beeld- als tekstinvoer kan verwerken en tekstuitvoer kan produceren. Het is misschien niet zo capabel als mensen in alle echte scenario’s, maar het presteert op menselijk niveau in verschillende professionele en academische benchmarks. Dit is een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, en het is iets om enthousiast over te zijn.

 

Mogelijkheden van GPT-4

GPT-4 is een op Transformer gebaseerd model dat is voorgetraind om het volgende token in een document te voorspellen. Dit betekent dat het tekstinvoer kan verwerken en met grote nauwkeurigheid tekstuitvoer kan produceren. Het kan ook beeldinvoer accepteren, wat een belangrijke stap voorwaarts is in de ontwikkeling van AI. GPT-4 is getest op diverse benchmarks, waaronder simulaties van examens die oorspronkelijk voor mensen zijn ontworpen. Hij is geslaagd voor een gesimuleerd bar-examen met een score rond de top 10% van de testnemers, wat een belangrijke prestatie is.

 

Het verschil tussen GPT-3,5 en GPT-4 is misschien subtiel in een gewone conversatie, maar wordt duidelijk wanneer de complexiteit van de taak een voldoende hoge drempel bereikt. GPT-4 is betrouwbaarder, creatiever en kan veel genuanceerdere instructies aan dan zijn voorganger. Dit is deels te danken aan het afstemmingsproces na de training dat OpenAI gebruikte om de prestaties van GPT-4 te verbeteren op het gebied van feitelijkheid en naleving van gewenst gedrag.

 

Visuele ingangen

Een van de meest opwindende kenmerken van GPT-4 is de mogelijkheid om visuele inputs te accepteren. Dit betekent dat het zowel tekst- als beeldinvoer kan verwerken en tekstuitvoer kan produceren. GPT-4 vertoont bij beeldinvoer vergelijkbare mogelijkheden als bij louter tekstinvoer, wat een belangrijke stap voorwaarts is in de ontwikkeling van AI. Het kan ook worden uitgebreid met testtijdtechnieken die werden ontwikkeld voor louter tekstuele taalmodellen, waaronder few-shot en chain-of-thought prompting. De beeldinput is echter nog een onderzoeksvoorbeeld en niet openbaar.

 

Beperkingen

Ondanks zijn mogelijkheden heeft GPT-4 nog enkele beperkingen. Hij kan feiten “hallucineren” en redeneerfouten maken, wat een probleem is in een context waarin veel op het spel staat. Grote zorgvuldigheid is geboden bij het gebruik van de output van taalmodellen, en het gebruikte protocol moet beantwoorden aan de behoeften van een specifiek gebruik. GPT-4 vermindert hallucinaties echter aanzienlijk in vergelijking met eerdere modellen, wat een stap in de goede richting is. Het scoort 40% hoger dan OpenAI’s laatste GPT-3.5 op de interne beoordelingen van het bedrijf van de contradictoire feitelijkheid.

 

GPT-4 slaagt in principe voor elk examen. En gaat niet alleen voorbij…

Het Bar Exam: 90%, LSAT: 88%, GRE Kwantitatief: 80%, Verbaal: 99%, Elke AP, de SAT…

 

GPT4

Samenwerking en Open-Sourcing

OpenAI werkt nauw samen met één partner om de beeldinvoermogelijkheid voor te bereiden voor bredere beschikbaarheid. Ook OpenAI Evals, hun raamwerk voor geautomatiseerde evaluatie van AI-modelprestaties, wordt opengesteld. Zo kan iedereen tekortkomingen in zijn modellen melden om verdere verbeteringen te helpen sturen. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van AI, omdat het zal bijdragen tot een transparanter en meer op samenwerking gebaseerd proces.

 

Conclusie

De release van GPT-4 is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Het is een groot multimodaal model dat zowel beeld- als tekstinvoer kan verwerken en tekstuitvoer produceert. Hoewel het misschien niet in alle scenario’s in de echte wereld even goed is als mensen, presteert het op menselijk niveau in diverse professionele en academische benchmarks. Dit is een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van AI, en het is iets om enthousiast over te zijn. De ChatGPT 4-versie zal eerst beschikbaar zijn voor betalende Plus-gebruikers en later misschien ook voor gratis gebruikers.

 

#OpenAI #GPT4 #ArtificialIntelligence #DeepLearning #Tech


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Top 3 populaire keynotes

 

Bekijk de meest geboekte keynotes: Digital & Human, De toekomst van AI en ontwikkel De AI Mindset.

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.