Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Introductie van GPT-4: Het haalt in principe elk examen. En gaat niet alleen voorbij...

OpenAI's GPT-4: de nieuwste mijlpaal in Deep Learning

Bent u klaar voor het volgende grote ding in deep learning? OpenAI heeft net zijn nieuwste model uitgebracht, GPT-4, en het zet nieuwe maatstaven voor kunstmatige intelligentie. GPT-4 is een groot multimodaal model dat zowel beeld- als tekstinvoer kan verwerken en tekstuitvoer kan produceren. Het is misschien niet zo capabel als mensen in alle echte scenario's, maar het presteert op menselijk niveau in verschillende professionele en academische benchmarks. Dit is een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, en het is iets om enthousiast over te zijn.

 

Mogelijkheden van GPT-4

GPT-4 is een op Transformer gebaseerd model dat is voorgetraind om het volgende token in een document te voorspellen. Dit betekent dat het tekstinvoer kan verwerken en met grote nauwkeurigheid tekstuitvoer kan produceren. Het kan ook beeldinvoer accepteren, wat een belangrijke stap voorwaarts is in de ontwikkeling van AI. GPT-4 is getest op diverse benchmarks, waaronder simulaties van examens die oorspronkelijk voor mensen zijn ontworpen. Hij is geslaagd voor een gesimuleerd bar-examen met een score rond de top 10% van de testnemers, wat een belangrijke prestatie is.

 

Het verschil tussen GPT-3,5 en GPT-4 is misschien subtiel in een gewone conversatie, maar wordt duidelijk wanneer de complexiteit van de taak een voldoende hoge drempel bereikt. GPT-4 is betrouwbaarder, creatiever en kan veel genuanceerdere instructies aan dan zijn voorganger. Dit is deels te danken aan het afstemmingsproces na de training dat OpenAI gebruikte om de prestaties van GPT-4 te verbeteren op het gebied van feitelijkheid en naleving van gewenst gedrag.

 

Visuele ingangen

Een van de meest opwindende kenmerken van GPT-4 is de mogelijkheid om visuele inputs te accepteren. Dit betekent dat het zowel tekst- als beeldinvoer kan verwerken en tekstuitvoer kan produceren. GPT-4 vertoont bij beeldinvoer vergelijkbare mogelijkheden als bij louter tekstinvoer, wat een belangrijke stap voorwaarts is in de ontwikkeling van AI. Het kan ook worden uitgebreid met testtijdtechnieken die werden ontwikkeld voor louter tekstuele taalmodellen, waaronder few-shot en chain-of-thought prompting. De beeldinput is echter nog een onderzoeksvoorbeeld en niet openbaar.

 

Beperkingen

Ondanks zijn mogelijkheden heeft GPT-4 nog enkele beperkingen. Hij kan feiten "hallucineren" en redeneerfouten maken, wat een probleem is in een context waarin veel op het spel staat. Grote zorgvuldigheid is geboden bij het gebruik van de output van taalmodellen, en het gebruikte protocol moet beantwoorden aan de behoeften van een specifiek gebruik. GPT-4 vermindert hallucinaties echter aanzienlijk in vergelijking met eerdere modellen, wat een stap in de goede richting is. Het scoort 40% hoger dan OpenAI's laatste GPT-3.5 op de interne beoordelingen van het bedrijf van de contradictoire feitelijkheid.

 

GPT-4 slaagt in principe voor elk examen. En gaat niet alleen voorbij...

Het Bar Exam: 90%, LSAT: 88%, GRE Kwantitatief: 80%, Verbaal: 99%, Elke AP, de SAT...

 

GPT4

Samenwerking en Open-Sourcing

OpenAI werkt nauw samen met één partner om de beeldinvoermogelijkheid voor te bereiden voor bredere beschikbaarheid. Ook OpenAI Evals, hun raamwerk voor geautomatiseerde evaluatie van AI-modelprestaties, wordt opengesteld. Zo kan iedereen tekortkomingen in zijn modellen melden om verdere verbeteringen te helpen sturen. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van AI, omdat het zal bijdragen tot een transparanter en meer op samenwerking gebaseerd proces.

 

Conclusie

De release van GPT-4 is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Het is een groot multimodaal model dat zowel beeld- als tekstinvoer kan verwerken en tekstuitvoer produceert. Hoewel het misschien niet in alle scenario's in de echte wereld even goed is als mensen, presteert het op menselijk niveau in diverse professionele en academische benchmarks. Dit is een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van AI, en het is iets om enthousiast over te zijn. De ChatGPT 4-versie zal eerst beschikbaar zijn voor betalende Plus-gebruikers en later misschien ook voor gratis gebruikers.

 

#OpenAI #GPT4 #ArtificialIntelligence #DeepLearning #Tech


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Top 3 populaire keynotes

Bekijk de meest geboekte keynotes: Go Digital, Stay Human, The Future of AI en Developing a Future Proof Mindset

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain