Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Hoe maak je je hersenen geschikt voor radicale verandering?

Hoe maak je je hersenen geschikt voor radicale verandering?

 

We hebben allemaal dromen en dingen die we willen veranderen in ons leven. Maar soms, hoe meer we ons concentreren op die dingen, hoe meer ze ons ontglippen. Waarom? Het is omdat we mensen zijn, en we vaak in de weg lopen. Ons onderbewustzijn pikt dingen op waarvan we ons niet bewust zijn, zoals de angsten en twijfels die we over onszelf hebben, en die dingen kunnen ons tegenhouden om het leven te leiden dat we willen. Gelukkig is er een manier om los te komen van de zelfopgelegde beperkingen die je tegenhouden. Het is niet gemakkelijk, maar het is mogelijk. Zo doe je dat.

 

Waarom we in de weg lopen

Als mensen zijn we vanaf onze geboorte geconditioneerd om ons te conformeren aan de normen van de maatschappij. Ons wordt geleerd bepaalde dingen te geloven over onszelf en de wereld om ons heen, die vaak zo ingebakken raken dat we ons er niet van bewust zijn. Maar of we het ons realiseren of niet, deze overtuigingen vormen onze gedachten, emoties en handelingen – en ze kunnen ons beperken of juist versterken.

 

Het probleem is dat de meesten van ons meer beperkende overtuigingen hebben dan bekrachtigende. Dit is niet omdat we slechte mensen zijn; onze hersenen zijn gemaakt om te overleven. Ons onderbewustzijn scant voortdurend onze omgeving op bedreigingen, en als het er een waarneemt, stuurt het een waarschuwingssignaal om ons te beschermen. Dit waarschuwingssignaal manifesteert zich als angst, twijfel, zorgen of andere negatieve emoties, en het kan ons ervan weerhouden risico’s te nemen of onze dromen na te jagen.

 

 

Hoe loskomen van je beperkende overtuigingen

De eerste stap is je bewust te worden van de beperkende overtuigingen die je tegenhouden. Als je ze eenmaal kent, kun je ze gaan uitdagen. Stel bijvoorbeeld dat je gelooft dat je niet kunt veranderen en niet het doorzettingsvermogen hebt om nieuwe gewoonten aan te nemen. Is dat waar? Waarom geloof je dat? Welk bewijs heb je om dat te ondersteunen? Je zult merken dat je bewijs vooral gebaseerd is op je ervaringen uit het verleden of op wat andere mensen je hebben verteld. Maar dat iets in het verleden is bevestigd, betekent niet dat het altijd waar zal zijn. En omdat iemand anders iets over jou gelooft, maakt dat het nog niet juist.

 

De tweede stap is je beperkende overtuigingen te vervangen door bekrachtigende. Dit vergt enig zelfonderzoek om te bepalen wat die bekrachtigende overtuigingen kunnen zijn. Maar als je ze eenmaal gevonden hebt, hou ze dan goed vast en herinner jezelf er vaak aan. Als je merkt dat je terugglijdt in oude denkpatronen, sla jezelf daar dan niet voor op – richt je gedachten voorzichtig op je nieuwe versterkende overtuigingen.

 

Actie ondernemen vanuit een plaats van empowerment

Zodra je je beperkende overtuigingen hebt vervangen door bekrachtigende, zul je merken dat actie ondernemen veel toegankelijker wordt – omdat je dan eindelijk komt vanuit een plaats van bekrachtiging in plaats van beperking. Als je handelt vanuit empowerment, wordt alles mogelijk. Dus ga naar buiten en creëer het leven dat JIJ wilt leven!

 

Conclusie:

Je verdient het om een leven te leiden dat JOU gelukkig maakt, en niet om aan andermans normen of verwachtingen te voldoen. Maar om dat te doen, moet je de zelfopgelegde beperkingen die je tegenhouden loslaten. Het is niet gemakkelijk, maar het is mogelijk. Word je bewust van je beperkende overtuigingen, daag ze uit en vervang ze door bekrachtigende.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.