Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Maak je klaar voor Kia's verbazingwekkende Robotaxis

Maak je klaar voor Kia's verbazingwekkende Robotaxis

In de niet zo verre toekomst zullen onze straten gevuld zijn met zelfrijdende voertuigen die ons overal naartoe kunnen brengen en goederen en diensten kunnen leveren. Kia, een grote autofabrikant, maakt zich op om het voortouw te nemen door aan te kondigen dat zij van plan zijn robotaxi's te lanceren. Deze opwindende technologie is belangrijk omdat ze ons een stap dichter brengt bij een wereld met minder verkeer, minder ongevallen en schonere lucht. Hoe werken robotaxi's en wat onderscheidt ze van traditionele voertuigen? Lees verder om erachter te komen!

 

Robotaxis: Het spel veranderen

De robotaxi's van Kia zijn een belangrijk onderdeel van hun doelstelling om tegen 2030 2,38 miljoen elektrische voertuigen te maken, die 55% van hun totale productie uitmaken. Dit gedurfde plan kan de gebruikelijke auto-industrie door elkaar schudden door elektrische en zelfrijdende voertuigen populairder en gemakkelijker te vinden te maken. Ook zullen robottaxi's de ouderwetse taxi-industrie en ride-hailing diensten uitdagen, waardoor ze gedwongen worden te veranderen of het risico lopen te verdwijnen.

 

Nieuwe kansen met Robotaxis

Robotaxis zal veel kansen creëren voor bedrijven en mensen. Het idee van Kia omvat een mix van speciale voertuigen (PBV's) die helpen bij verschillende behoeften:

  1. Robotaxi: Zelfrijdende voertuigen die passagiers ritten op aanvraag aanbieden.
  2. Kleine PBV: Gemaakt voor het leveren van goederen of voedsel, wat kan helpen om leveringsketens sneller te maken en levertijden te verkorten.
  3. Grote PBV: Gemaakt om het openbaar vervoer te vervangen of gebruikt te worden als verhuiskantoor, waardoor reizen en werken gemakkelijker wordt.

Met deze toepassingen in gedachten wil Kia hun eS skateboardplatform gebruiken ter ondersteuning van hun PBV-lijn, met als doel een lancering in 2025. Ze zullen deze voertuigen maken in een speciale fabriek in Hwaseong, Zuid-Korea, waar ook een robotaxi met zelfrijdende technologie komt.

 

Het bereiken van niveau 4 Autonomie

Om volledig zelfrijdend te zijn, moeten robotaxi's niveau 4 autonomie bereiken, wat Kia van plan is tegen de tweede helft van het decennium. Het bedrijf werkt al aan niveau 3-technologie, genaamd Highway Drive Pilot (HDP), waarmee bestuurders in bepaalde situaties hun handen van het stuur kunnen halen. Tegen 2026 wil Kia HDP2 uitbrengen, waarmee bestuurders onder bepaalde omstandigheden hun ogen van de weg kunnen halen.

 

Zodra robotaxi's niveau 4 autonomie bereiken, kunnen zij in speciale gebieden werken en op grote schaal worden gebruikt, zolang de plaatselijke regels en andere zaken dat toestaan. Het grootste doel is om geld te verdienen met deze vloten, wat al lang een droom is voor de ride-hailing business.

 

Hoe Robotaxis onze wereld zal veranderen

Robotaxis zal een grote impact hebben op ons leven en de wereld waarin we leven. Ze hebben de macht om:

  • Minder verkeer, omdat er minder auto's nodig zijn.
  • Het aantal ongevallen veroorzaakt door mensen die fouten maken verminderen, waardoor de wegen veiliger worden.
  • Minder vervuiling door het gebruik van elektrische energie, wat de klimaatverandering zal helpen bestrijden.
  • Geef passagiers extra tijd om te werken, te ontspannen of met vrienden te praten tijdens hun rit.
  • Maak nieuwe mogelijkheden voor stadsplanning en -bouw, nu parkeerplaatsen en benzinestations minder belangrijk worden.

Nu we dichter bij deze spannende nieuwe tijd komen, is het belangrijk het laatste nieuws in de gaten te houden en klaar te zijn voor de veranderingen die robotaxis zal brengen. De toekomst is er bijna, en het ziet er goed uit!

 

#Robotaxis #Kia #FutureOfTransportation #AutonomousVehicles #SmartCities

 


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

 

Wil je meer van dit soort inhoud? Schrijf je in voor mijn 'Disruptive Inspiration Daily' nieuwsbrief. Vindt u deze inhoud inspirerend? Geef het een 'like' of deel het artikel met je netwerk. Dit zal u en uw netwerk helpen om een relevante tijdlijn te hebben.

 

 

Top 3 populaire keynotes

Bekijk de meest geboekte keynotes: Go Digital, Stay Human, The Future of AI en Developing a Future Proof Mindset

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain