Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

MIT-onderzoekers ontwikkelen ultrageluidstickers die in het lichaam kunnen kijken

MIT-onderzoekers ontwikkelen ultrageluidstickers die in het lichaam kunnen kijken

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? Een team van onderzoekers van het MIT heeft ultrasone stickers ontwikkeld die in het lichaam kunnen kijken. De echostickers zijn klein en discreet en kunnen tot 48 uur achtereen worden gedragen. Dit zou een omwenteling teweeg kunnen brengen in de wijze waarop echografieën worden gebruikt, aangezien daarvoor momenteel omvangrijke en gespecialiseerde apparatuur nodig is die alleen in ziekenhuizen of dokterspraktijken beschikbaar is. De ultrasone stickers werden getest op mensen die alledaagse activiteiten verrichten, zoals joggen en vloeistoffen drinken, en leverden hogeresolutiebeelden van hun inwendige organen op.

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk, en hoe zal dit het leven van mensen beïnvloeden? Dit is een enorme doorbraak voor ultrageluidtechnologie. De echostickers zijn klein, draagbaar en gemakkelijk te gebruiken, zodat echografieën uiteindelijk in elke omgeving en door iedereen kunnen worden verricht. Dit zou de ultrasone technologie veel toegankelijker maken en mogelijk levens kunnen redden. Dankzij deze nieuwe technologie zal medische beeldvorming aangenamer en menselijker worden; u kunt een scan op een veilige plaats, bijvoorbeeld thuis, laten uitvoeren.

 

De stickers werden aangebracht op proefpersonen in het onderzoek. De toestellen genereerden live beelden met hoge resolutie van belangrijke bloedvaten en dieper gelegen organen zoals het hart, de longen en de maag wanneer ze werden weergegeven op een smartphone. De stickers kleefden stevig en registreerden de veranderingen in de organen tijdens activiteiten zoals zitten, staan, joggen en fietsen. Om het huidige ontwerp tot stand te brengen, moeten geluidsgolven in beelden worden omgezet met behulp van instrumenten die op de stickers zijn aangesloten.

 

Wat is het volgende? De onderzoekers werken nu aan de commercialisering van de ultrasone stickers en hopen ze binnenkort beschikbaar te maken voor het publiek. Ze zijn ook bezig om de ultrasound stickers draadloos te maken voor nog meer instellingen. Dit is een enorme doorbraak voor de echotechnologie en kan de manier waarop we echografie gebruiken voorgoed veranderen.

 

Wat denk jij? Zou je echostickers gebruiken? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij