Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

MIT-onderzoekers ontwikkelen ultrageluidstickers die in het lichaam kunnen kijken

MIT-onderzoekers ontwikkelen ultrageluidstickers die in het lichaam kunnen kijken

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? Een team van onderzoekers van het MIT heeft ultrasone stickers ontwikkeld die in het lichaam kunnen kijken. De echostickers zijn klein en discreet en kunnen tot 48 uur achtereen worden gedragen. Dit zou een omwenteling teweeg kunnen brengen in de wijze waarop echografieën worden gebruikt, aangezien daarvoor momenteel omvangrijke en gespecialiseerde apparatuur nodig is die alleen in ziekenhuizen of dokterspraktijken beschikbaar is. De ultrasone stickers werden getest op mensen die alledaagse activiteiten verrichten, zoals joggen en vloeistoffen drinken, en leverden hogeresolutiebeelden van hun inwendige organen op.

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk, en hoe zal dit het leven van mensen beïnvloeden? Dit is een enorme doorbraak voor ultrageluidtechnologie. De echostickers zijn klein, draagbaar en gemakkelijk te gebruiken, zodat echografieën uiteindelijk in elke omgeving en door iedereen kunnen worden verricht. Dit zou de ultrasone technologie veel toegankelijker maken en mogelijk levens kunnen redden. Dankzij deze nieuwe technologie zal medische beeldvorming aangenamer en menselijker worden; u kunt een scan op een veilige plaats, bijvoorbeeld thuis, laten uitvoeren.

 

De stickers werden aangebracht op proefpersonen in het onderzoek. De toestellen genereerden live beelden met hoge resolutie van belangrijke bloedvaten en dieper gelegen organen zoals het hart, de longen en de maag wanneer ze werden weergegeven op een smartphone. De stickers kleefden stevig en registreerden de veranderingen in de organen tijdens activiteiten zoals zitten, staan, joggen en fietsen. Om het huidige ontwerp tot stand te brengen, moeten geluidsgolven in beelden worden omgezet met behulp van instrumenten die op de stickers zijn aangesloten.

 

Wat is het volgende? De onderzoekers werken nu aan de commercialisering van de ultrasone stickers en hopen ze binnenkort beschikbaar te maken voor het publiek. Ze zijn ook bezig om de ultrasound stickers draadloos te maken voor nog meer instellingen. Dit is een enorme doorbraak voor de echotechnologie en kan de manier waarop we echografie gebruiken voorgoed veranderen.

 

Wat denk jij? Zou je echostickers gebruiken? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.