Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Hoe een nieuwe AI-app ons helpt met tijdreizen

Hoe een nieuwe AI-app ons helpt met tijdreizen

 

Stel je voor hoe je eruit zou zien als je in het oude Griekenland zou leven of herboren zou zijn als een negentiende-eeuwse poolreiziger. Het klinkt als iets uit een sciencefictionfilm, maar het is nu mogelijk met een nieuwe app genaamd AI Time Machine. Deze app verovert het internet stormenderhand. Iedereen kan er pixelperfecte weergaven van zijn gezicht mee maken in de stijl van verschillende historische periodes.

 

“Met AI Time Machine kun je jezelf in een paar klikken zien als een Egyptische farao, een middeleeuwse ridder, een 19e-eeuwse heer of dame, een astronaut en nog veel meer”, schrijft het bedrijf op zijn website. De heerlijke app vereist dat je tussen de tien en 25 foto’s van jezelf uploadt, variërend van foto’s van je hele lichaam tot close-up foto’s. Hoe meer variatie in de foto’s, hoe beter de resultaten.

 

Hoe de AI-tijdmachine werkt

AI Time Machine gebruikt een algoritme voor machinaal leren om de geüploade foto’s te interpreteren en weer te geven in de stijl van verschillende historische perioden. De app is nog in de beginfase, dus er zijn enkele grenzen aan wat hij kan doen. Het kan bijvoorbeeld nog geen Renditions genereren van gekleurde mensen in elk tijdperk, omdat er niet genoeg gegevens zijn voor het algoritme om mee te werken. MyHeritage hoopt echter de mogelijkheden van de app uit te breiden naarmate meer mensen hem gebruiken en foto’s uploaden.

 

Wat ook indrukwekkend is aan AI Time Machine is dat het niet alleen filters toepast op je foto’s zoals andere apps. In plaats daarvan worden je kenmerken volledig hertekend, zodat ze er authentiek uitzien in de gekozen periode. Bijvoorbeeld, als je jezelf ziet als een oude Egyptische koningin, geeft de app je een realistische weergave met Egypte-specifieke kapsels en sieraden.

 

Conclusie:

AI Time Machine is een leuke en intrigerende nieuwe app waarmee gebruikers kunnen tijdreizen zonder hun huis te verlaten. Als je wilt zien hoe je eruit zou zien in een andere periode, heb je alleen een paar foto’s en een gevoel van nieuwsgierigheid nodig. Waarom probeer je het dan niet? Wie weet ga je wel terug in de tijd.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.