Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Nieuwe Meta Quest Pro: De toekomst van virtuele realiteit

Nieuwe Meta Quest Pro: De toekomst van virtuele realiteit

 

De 1500 dollar Meta Quest Pro

Een jaar na zijn rebranding in naam van het opbouwen van een metaverse, heeft Meta een nieuwe versie van zijn virtual reality-headset onthuld die is afgestemd op werkende professionals. De Meta Quest Pro van 1.500 dollar heeft verschillende nieuwe functies die de perceptie van echtheid door gebruikers in aanwezigheid van andere mensen moeten verbeteren. De headset maakt het mogelijk om niet alleen virtuele werelden te bekijken, maar ook de natuurlijke omgeving van de gebruiker, dankzij naar buiten gerichte camera’s met hoge resolutie.

 

 

“Het moment dat ze beginnen te breken in een glimlach of wanneer ze hun wenkbrauw optrekken… je avatar moet dat allemaal kunnen uitdrukken en meer,” zei Meta chef Mark Zuckerberg op Meta Connect, de gigantische jaarlijkse Meta Connect conferentie van het bedrijf gericht op virtual reality. Hier zijn drie redenen waarom de Meta Quest Pro het spel van virtual reality zal veranderen.

 

De Quest Pro biedt een aantal belangrijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger:

 

1) Het verbetert de perceptie van andere mensen.

Een van de grootste problemen met virtual reality is de ontkoppeling tussen de echte emoties van mensen en de uitdrukkingen van hun avatars. Met de nieuwe Meta Quest Pro is dat geen probleem meer. Dankzij de hogeresolutiecamera’s kunnen gebruikers niet alleen virtuele werelden zien, maar ook de natuurlijke reacties van andere mensen, waardoor het gemakkelijker wordt om in te schatten hoe zij zich voelen. Dit zal een game-changer zijn voor bedrijven die virtual reality gebruiken voor opleidingen of conferenties.

 

2) Het is comfortabeler en ergonomischer

DeMeta Quest Pro is ontworpen met het oog op comfort en ergonomie. De hoofdband is opnieuw ontworpen om het gewicht gelijkmatiger te verdelen, en de bril is prominenter aangebracht zodat hij het perifere zicht van de gebruiker niet belemmert. Bovendien is de hoofdtelefoon bijgewerkt om een betere geluidskwaliteit te bieden en niet in de weg te zitten wanneer gebruikers hem snel moeten afzetten.

 

3) Het is veel licht en compact

Een van de belangrijkste nadelen van de vorige generatie virtual reality-headsets was hun omvang en gewicht. Ze waren lomp en moeilijk mee te nemen, waardoor het moeilijk was ze langdurig te gebruiken. DeMeta Quest Pro pakt dit probleem aan door veel lichter en compacter te zijn dan zijn voorgangers. Dit zal een groot verkoopargument zijn voor zakelijke gebruikers die vaak met hun headsets moeten reizen.

 

4) Verbeterde weergavekwaliteit

De beeldkwaliteit van de Meta Quest Pro is drastisch verbeterd dankzij nieuwe lenzen en een OLED-beeldscherm. Dit resulteert in rijkere kleuren en scherpere beelden, wat een meer realistische ervaring oplevert. Bovendien is het gezichtsveld met 25% vergroot, waardoor gebruikers een uitgebreider zicht op hun omgeving hebben.

 

5) Betere audiokwaliteit

Virtual reality kan een zeer meeslepende ervaring zijn, maar een slechte audiokwaliteit kan dat verpesten. DeMeta Quest Pro gebruikt twee hoogwaardige microfoons en stereoluidsprekers voor een helder geluid zonder echo of vervorming. Dit zal een welkome aanvulling zijn voor gamers en filmfans die zonder problemen van hun favoriete inhoud willen genieten.

Conclusie:

De Meta Quest Pro is een krachtige virtual reality-headset die verschillende belangrijke verbeteringen biedt ten opzichte van zijn voorganger. Deze omvatten een betere beeldschermkwaliteit, verbeterde audiokwaliteit, beter comfort en ergonomie, en een lichter ontwerp. Als je op zoek bent naar een VR-headset die je een meeslepende ervaring geeft zonder compromissen, dan is de Meta Quest Pro het overwegen waard.

 

 

 


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.