Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Een revolutie in de woningbouw: Plantd’s Koolstofnegatieve Bouwmaterialen

Een revolutie in de woningbouw: Plantd’s Koolstofnegatieve Bouwmaterialen

 

De bouwsector heeft lange tijd een belangrijke bijdrage geleverd aan de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, maar een nieuw bedrijf voor duurzame bouwmaterialen, Plantd, wil daar verandering in brengen. Plantd kondigde onlangs een Serie A-financieringsronde van $10 miljoen aan, geleid door American Family Ventures, die de positie van het bedrijf als pionier in koolstofnegatieve bouwmaterialen verstevigt.

 

De innovatieve aanpak van Plantd

De sleutel tot de innovatieve aanpak van Plantd is de eigen productietechnologie met lage koolstofuitstoot, die snelgroeiend overblijvend gras omzet in duurzame, koolstofnegatieve bouwmaterialen. Deze materialen, Plantd Structural Panels™ genaamd, houden 80% van de atmosferische koolstofdioxide vast die op het veld wordt opgevangen en vervolgens wordt opgesloten in de muren en daken van nieuwe huizen. Dit betekent dat niet alleen de materialen zelf koolstofnegatief zijn, maar dat de huizen die ermee worden gebouwd ook bijdragen tot het verwijderen van koolstof uit de atmosfeer.

 

 

Het productieteam van Plantd wordt geleid door de medeoprichters en ingenieurs Huade Tan en Nathan Silvernail, die een achtergrond hebben in lucht- en ruimtevaarttechniek door hun werk bij SpaceX. Zij hebben samengewerkt om kritieke systemen en onderdelen van het Dragon-vracht- en bemanningsruimtevaartuig te ontwerpen en te bouwen. Met medeoprichter en CEO Josh Dorfman, een ondernemer in serie en lange tijd leider op het gebied van duurzaamheid, herdefinieert Plantd de waardeketen voor technische bouwmaterialen.

 

Paneelproducten voor wanden

Het eerste product van de onderneming zijn structurele paneelproducten voor muren en daken die een direct substituut vormen voor traditionele woningbouwproducten en geen alternatieve installatietechnieken vereisen. Door snelgroeiend overblijvend gras te cultiveren in plaats van bomen te kappen en een baanbrekende productietechnologie toe te passen om de koolstofuitstoot te minimaliseren, kunnen de producten van Plantd beter presteren dan concurrerende producten op essentiële punten, zoals sterkte en vochtbestendigheid.

 

Koolstofnegatief bouwen

Dit betekent dat bouwen met Plantd-materialen woningbouwers in staat stelt hun klanten woningen aan te bieden die niet alleen betaalbaar en duurzaam zijn, maar ook duurzaam. En door kooldioxide in de atmosfeer op te nemen in de constructie, zullen huizen die gebouwd zijn met Plantd materialen een sleutelrol spelen bij het oplossen van de klimaatverandering.

 

Plantd zal deze financieringsronde gebruiken om zijn landbouwtoeleveringsketen op te zetten en de eerste modulaire, geautomatiseerde continue pers voor technische bouwmaterialen te bouwen. Het bedrijf werkt momenteel samen met de grootste bouwers en architecten van het land om deze materialen in hun projecten te integreren en er snel een standaard in de industrie van te maken.

 

Plantd’s ultieme visie

De uiteindelijke visie van Plantd is om de fabriek van de toekomst te bouwen en ervoor te zorgen dat nieuwe woningen en gebouwen bijdragen aan het omkeren van de effecten van klimaatverandering. Bouwbedrijven en huizenbouwers hebben een unieke kans om het voortouw te nemen bij het bouwen van huizen die niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen tot het omkeren van de klimaatverandering door Plantd-materialen te gebruiken.

 


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.