Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Qualcomm’s nieuwe chip zal leiden tot augmented reality-brillen die je wilt dragen

Qualcomm’s nieuwe chip zal leiden tot augmented reality-brillen die je wilt dragen

 

Iedereen die wel eens een augmented reality-headset van de huidige generatie heeft geprobeerd, kan je vertellen dat ze niet bepaald modieus zijn. Maar dat kan allemaal veranderen, dankzij een nieuwe chip van Qualcomm. Het bedrijf heeft zojuist de Snapdragon XR2 aangekondigd, zijn nieuwste AR-platform, en het belooft een aantal indrukwekkende verbeteringen ten opzichte van de bestaande XR1-chip, waaronder ondersteuning voor 5G-connectiviteit en eye-tracking.

 

Maar door de vormfactor van de XR2 zullen AR wearables echt modieuzer worden. Dankzij het kleinere formaat en de lagere energiebehoefte zal de XR2 fabrikanten in staat stellen AR-brillen te maken die veel compacter en stijlvoller zijn dan alles wat we tot nu toe hebben gezien. Qualcomm zegt dat de XR2 “naar verwachting tot 3x meer rekenkracht of tot 4x meer grafische rendering mogelijk maakt” in vergelijking met de XR1.

 

 

Wat betekent dit voor de toekomst van AR?

De nieuwe Snapdragon XR2-chip van Qualcomm zou een game-changer kunnen zijn voor augmented reality wearables. Met zijn kleinere vormfactor en lagere stroomvereisten zal de XR2 fabrikanten in staat stellen AR-brillen te maken die veel compacter en stijlvoller zijn dan alles wat we tot nu toe hebben gezien. Daarnaast zal de ondersteuning van de XR2 voor 5G-connectiviteit en eye-tracking de weg vrijmaken voor nog meer meeslepende en interactieve AR-ervaringen. Als gevolg daarvan zouden we binnenkort een nieuwe golf van slanke en stijlvolle AR-brillen in de winkelschappen kunnen zien liggen – brillen die iedereen wil dragen.

 

Wat betekent dit voor de gebruikers?

In de praktijk moet dit leiden tot een betere beeldkwaliteit en een mogelijk langere levensduur van de batterij in toekomstige VR-headsets en moet het voor hen gemakkelijker worden om echte objecten te volgen voor augmented reality-toepassingen. Het maakt ook de weg vrij voor slankere headset-ontwerpen dankzij de vooruitgang in displaytechnologie. Dus hoewel we misschien niet snel een onopvallende bril met ingebouwd scherm zullen zien, kan de nieuwe ontwikkelingskit van Qualcomm een grote stap in die richting zijn en uiteindelijk draagbare AR veel praktischer en wijder verbreid maken dan nu het geval is.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.