Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Dit AI beeldverwerkingsprogramma zal de manier veranderen waarop je naar architectuur kijkt: Radicale visies van toekomstige steden

Dit AI beeldverwerkingsprogramma zal de manier veranderen waarop je naar architectuur kijkt: Radicale visies van toekomstige steden

 

Wat is er gebeurd?

We hebben allemaal de films gezien en boeken gelezen waarin een toekomstige stad een complete puinhoop is. Wolkenkrabbers die uit elkaar vallen, straten die overbevolkt en vervuild zijn, en een algemeen gevoel van chaos. Dit hoeft echter niet onze toekomst te zijn! Met behulp van een AI-beeldprogramma kunnen we zien hoe onze steden eruit zouden kunnen zien als ze met het oog op duurzaamheid werden ontworpen. In deze blogpost kijken we naar het werk van Manas Bhatia, een architect die AI gebruikt om mooie en duurzame bouwwerken voor de toekomst te creëren.

 

toekomstige-steden-2-foto-manas-bhatia-christan-kromme-spreker-futurist

foto-manas-bhatia

 

Waarom is dit belangrijk?

Naarmate onze bevolking groeit, moeten we gaan nadenken over hoe we onze steden duurzaam kunnen inrichten. Met behulp van AI kunnen we gebouwen creëren die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een doel dienen. Zo zouden de "luchtzuiveringstorens" van Manas Bhatia er niet alleen mooi uitzien, maar ook helpen om de lucht schoon te houden!

 

future-cities-4-foto-manas-bhatia-christan-kromme-spreker-futurist


foto-manas-bhatia

 

Wat betekent dit voor de toekomst?

Dit is een fascinerende tijd voor architectuur en duurzaamheid! Met behulp van AI kunnen we radicale visies creëren van toekomstige steden die zowel mooi als duurzaam zijn. Naarmate meer architecten en ontwerpers AI-technieken gaan gebruiken, zullen we een radicale verandering zien in de manier waarop toekomstige steden worden ontworpen. We zullen afstappen van traditionele ontwerpen die gericht zijn op maximale efficiëntie en overgaan op ontwerpen die gericht zijn op esthetiek en duurzaamheid. Dit is een inspirerende tijd voor architectuur en duurzaamheid! Met behulp van AI kunnen we radicale visies creëren van toekomstige steden die zowel mooi als duurzaam zijn. Wij hopen dat meer architecten en ontwerpers deze technologie zullen gebruiken om een mooie toekomst te creëren.

 

future-cities-3-foto-manas-bhatia-christan-kromme-spreker-futurist

foto-manas-bhatia

 

Wat vind je van deze nieuwe techniek?

Denk je dat het een stap in de goede richting is? Of denk je dat het onnodig is? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain