Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

De Toekomst Van

Landbouw & Tuinbouw

Disruptive Technologies Die De

Wereld Zullen Gaan Voeden

 

Ask for a Quote

Disruptieve technologieën die de wereld zullen gaan voeden

 

Het is geen geheim dat de wereldbevolking in een alarmerend tempo toeneemt. Om deze groei in stand te houden, moeten we nieuwe en innovatieve manieren vinden om voedsel te produceren. Landbouw is de ruggengraat van onze economie en een groot deel van onze manier van leven. Een groot deel van de landbouwindustrie is echter gebaseerd op verouderde technologieën die negatieve milieueffecten hebben.

 

Het is tijd om over te schakelen op technologisch gestuurde landbouw-ecosystemen die duurzaam zijn en alle leven ten goede komen. In mijn keynote zal ik het hebben over de redenen waarom we deze verandering moeten doorvoeren en zal ik enkele van de mogelijke technologische ontwikkelingen verkennen die dit mogelijk kunnen maken!

 

Onderwerpen die tijdens de presentatie aan bod zullen komen

 

 1. De landbouw opnieuw uitvinden
  De landbouwsector is toe aan een grondige revisie en technologie kan daarbij helpen.
 2. Landbouw omvormen
  Robotica, AI en IoT hebben het potentieel om de manier waarop we voedsel verbouwen radicaal te veranderen.
 3. Efficiëntie en kwaliteit verhogen
  In combinatie met verticale landbouw kunnen deze technologieën de efficiëntie en de kwaliteit van landbouwproducten verhogen.
 4. Nieuwe concurrenten zullen de markt betreden
  Het hele groeiproces kan worden gedigitaliseerd en beschikbaar worden gemaakt in de vorm van algoritmen, waardoor techbedrijven in de voedingsmiddelenindustrie kunnen stappen.
 5. Duurzame en regeneratieve landbouw
  De landbouw evolueert naar eco-systemen die duurzaam zijn en alle leven ten goede komen.
 6. Positieve impact op het milieu
  De toepassing van robotica, AI en IoT in de landbouw is onvermijdelijk en zal een positieve impact hebben op de mens en de planeet.
 7. De toekomst van de landbouw zal 100% duurzaam zijn
  Deze nieuwe technologieën hebben het potentieel om volledig autonome regeneratieve voedselproductiesystemen te creëren.
Christian Kromme

Ontwrichtende landbouw en landbouw 2.0

 

De landbouwsector is rijp voor disruptie. Robotica, AI en IoT zijn stuk voor stuk technologieën die de manier waarop wij voedsel telen, radicaal kunnen veranderen. In combinatie met verticale landbouw zouden deze technologieën de efficiëntie en de kwaliteit van landbouwproducten kunnen verhogen. Het hele groeiproces zou kunnen worden gedigitaliseerd en beschikbaar gemaakt in de vorm van algoritmen.

 

Dit zou techbedrijven als Amazon en Google in staat stellen in de voedselproductie te stappen. En ze zouden het waarschijnlijk veel goedkoper en sneller kunnen doen dan onze huidige landbouwindustrie. Het is dus tijd om ons voor te bereiden op een dappere nieuwe wereld van voedselproductie, waarin machines zich laten inspireren door de natuur om duurzame gewassen van hoge kwaliteit te creëren.

Christian Kromme

Landbouw 2.0 is onsite, on-demand, en autonoom

 

Het is geen geheim dat de landbouwsector aan een grondige opknapbeurt toe is. De manier waarop we momenteel voedsel verbouwen en distribueren is op lange termijn gewoonweg niet houdbaar. Gelukkig lijkt er hulp op komst in de vorm van robotica en AI. Met deze nieuwe technologieën zullen we in staat zijn voedsel te verbouwen en te distribueren op een snellere en efficiëntere manier dan ooit tevoren.

 

Bovendien zullen we de opkomst zien van gedecentraliseerde kassen die bovenop supermarkten kunnen worden geplaatst. Dit zal ons in staat stellen voedsel te produceren en te consumeren in hetzelfde gebied, waardoor de behoefte aan vervoer sterk wordt verminderd. Met andere woorden, de toekomst van de landbouw ziet er zeer rooskleurig uit… en zeer robots.

 

Christian Kromme

Hoe zullen AI, robots en het IoT onze landbouw veranderen?

 

Robotica, AI en IoT staan op het punt een revolutie teweeg te brengen in de landbouw zoals wij die kennen. Robotica kunnen veel van de taken overnemen die momenteel door menselijke werknemers worden verricht, van planten en water geven tot oogsten en verpakken. AI kan worden gebruikt om gewassen te monitoren en de omstandigheden te optimaliseren voor een maximale opbrengst. En ivd-apparaten kunnen realtimegegevens verschaffen over alles van bodemvochtigheid tot ongedierteplagen.

 

Het resultaat zal een efficiëntere, duurzamere en autonomer opererende landbouwindustrie zijn, die beter in staat is te voldoen aan de eisen van een groeiende bevolking. De toepassing van robotica, AI en IoT in de landbouw is onvermijdelijk, en hoe sneller we deze technologieën op onze boerderijen beginnen toe te passen, hoe beter af we zullen zijn. Het zal niet alleen onze voedselproductie efficiënter en duurzamer maken, maar het zal ook landbouwers vrijmaken.

Christian Kromme

Impact op mens en planeet

 

De wereld verandert, en zo ook de manier waarop wij ons voedsel verbouwen. Dankzij de technologische vooruitgang kunnen we nu voedsel verbouwen met minder water en minder chemicaliën. Robotica en kunstmatige intelligentie maken het ons mogelijk volledig autonome regeneratieve voedselproductiesystemen te creëren die op een zeer natuurlijke manier werken.

 

Dit is goed nieuws voor het milieu en voor onze gezondheid. Uiteindelijk zal deze technologie ons in staat stellen voedsel op aanvraag en ter plaatse te produceren, waardoor de verspilling drastisch zal verminderen. Laten we dus deze nieuwe technologieën omarmen en ze gebruiken om een duurzamere toekomst te creëren.

Christian Kromme

Zeer visueel, boeiend en tot nadenken stemmend

Als je denkt aan een keynote, wat komt er dan in je op? Een droge, saaie presentatie die alleen nuttig is voor bedrijfstypes? Zo ja, dan staat u een verrassing te wachten. Christian Kromme is een Keynote Spreker die uw mening over keynote presentaties zal veranderen. Zijn keynotes zijn zeer visueel en boeiend, en hij kan zijn boodschap aanpassen aan elk publiek.

 

Of u nu een keynote nodig hebt voor een live-evenement of iets dat online kan worden bekeken of zelfs vooraf kan worden opgenomen, Christian heeft het voor u geregeld. Zijn presentaties zijn werkelijk inspirerend en tot nadenken stemmend, en zij zullen u de ogen openen voor de wereld van morgen. Als u op zoek bent naar een Keynote Speaker die de status quo uitdaagt en disruptieve inzichten geeft, dan is Christian Kromme de juiste keuze voor u. Neem vandaag nog contact met hem op om meer te weten te komen over hoe hij uw organisatie kan helpen haar doelstellingen te bereiken.

Quotes van Klanten

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Book Christian

And get an inspirational presentation experience!

 • Select a Keynote *
 • Keynote Bundle (Optional)
 • Date *
  DD dash MM dash JJJJ
 • Time-slot Keynote *
 • Personal Information

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

 • Kies een Keynote *
 • Keynote Bundel (Optioneel)
 • Datum *
  DD dash MM dash JJJJ
 • Tijdslot Keynote *
 • Persoonlijke informatie

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

 • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.