Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

De Toekomst Van

Werk & Talent

Zeer disruptieve technologieën

en de opkomst van menselijke kwaliteiten

 

Vraag een offerte aan

Zeer disruptieve technologieën en de opkomst van menselijke kwaliteiten

 

De toekomst van werk is dezer dagen een veelbesproken onderwerp. Met de opkomst van disruptieve technologieën maken veel mensen zich zorgen over de impact die zij zullen hebben op onze banen. Maar ik denk dat we ons geen zorgen hoeven te maken. De automatisering zal misschien sommige banen vernietigen, maar ook nieuwe banen scheppen die veel meer gericht zijn op onze menselijke kwaliteiten. Ik zie een mooie toekomst voor werk, ik geloof dat disruptieve technologieën zullen leiden tot een toename van menselijke kwaliteiten. We moeten ons dus concentreren op zachte menselijke vaardigheden om relevant te blijven in de economie van morgen.

 

Onderwerpen die tijdens de presentatie aan bod zullen komen

 

 1. Nadruk op menselijke kwaliteiten
  De toekomst van werk zal meer gebaseerd zijn op menselijke kwaliteiten dan op harde vaardigheden
 2. Snelle automatisering van harde vaardigheden
  Harde vaardigheden zullen minder waardevol worden naarmate zij door de technologie worden geautomatiseerd
 3. Menselijker worden
  Zachte vaardigheden zoals creativiteit en sociale intelligentie zullen belangrijker worden
 4. Aanpassingsvermogen wordt de sleutel
  Aanpassingsvermogen wordt het nieuwe concurrentievoordeel, voor mensen en ook voor organisaties
 5. Doelgericht en zinvol werk met behulp van technologische augmentatie
  Mensen zullen zich moeten richten op werk dat hen weer verbindt met hun ware zelf. De technologie zal de rest doen.
 6. Samenwerking is alles
  Het werk dat in de toekomst het waardevolst zal zijn, is werk dat ons met elkaar verbindt
 7. Eenheid en empowerment
  Blijf de curve voor door je te richten op werk dat ons weer verbindt met ons ware zelf en anderen.
Christian Kromme

De snelle automatisering van harde vaardigheden en repetitieve taken

 

Sommige deskundigen schatten dat tussen 78% en 86% van de banen in onze huidige economie gebaseerd zijn op harde vaardigheden. De harde werkelijkheid is dat het menselijk lichaam eigenlijk niet erg goed toegerust is om ze gedurende lange perioden zonder aanzienlijke belasting uit te voeren. De meest waardevolle vaardigheden die mensen jaren kosten om te leren, brengen ook met zich mee dat we tijdens het leerproces veel (dure) fouten maken. Die vaardigheden zijn ook niet gemakkelijk uitwisselbaar, waardoor we enigszins inflexibel zijn.

 

Alles wat gedigitaliseerd en geautomatiseerd kan worden, zal dat ook worden – en dat zal leiden tot een dramatische waardedaling. De technologie van de toekomst zal goedkoop, efficiënt en uiterst snel zijn in het automatiseren van repetitieve en routinematige taken. Die taken worden dan handelswaar. Het is volkomen logisch dat bedrijven zullen verwachten dat steeds meer routinetaken door A.I. of door robots zullen worden uitgevoerd en ik verwacht dat dit binnen een decennium zal gebeuren.

 

Christian Kromme

Focus op de ontwikkeling van menselijke kwaliteiten

 

Ai en robotica gaan een heleboel taken automatiseren die niet echt menselijke aandacht nodig hebben. Dit betekent dat vaardigheden die kunnen worden gedigitaliseerd en geautomatiseerd, minder waardevol zullen worden, terwijl de dingen die niet kunnen worden geautomatiseerd, waardevoller zullen worden. Dit komt omdat bedrijven meer geïnteresseerd zullen zijn in de ontwikkeling van “zachte vaardigheden” dan van “harde vaardigheden”.

 

Zaken als emotie, probleemoplossend vermogen, kritisch denken, creativiteit en sociale intelligentie zullen tot de belangrijkste kwaliteiten op de toekomstige werkplek behoren. Dus als je nadenkt over je toekomstige carrière, concentreer je dan op het ontwikkelen van je menselijke kwaliteiten in plaats van je robotische.

Christian Kromme

Aanpassingsvermogen wordt het nieuwe concurrentievoordeel

Nu Ai en robotica steeds meer harde vaardigheden automatiseren, zullen we worden uitgedaagd om een aantal ernstige vragen te beantwoorden over ons doel en ons nut. Naarmate onze eigen technologie ons steeds overbodiger maakt en ons meer vrije tijd geeft, zullen we gedwongen worden een aantal uitdagende vragen te beantwoorden:

Wie zijn we, en waarom zijn we hier? Wat betekent het om mens te zijn? Hoe leid ik mijn leven en hoe ziet nuttig werk eruit in een toekomst waarin veel banen geautomatiseerd zijn? Dit zijn geen gemakkelijke vragen om te beantwoorden, maar als wij ons denken niet even snel ontwikkelen als de technologie, zullen wij lege vaten worden met heel weinig in te brengen.

Human-centered-society-Christan-kromme-Speaker-Futurist

Wat is de impact op de mensen en de planeet?

 

De toekomst van werk zal in het teken staan van verbinding. In een wereld waarin we steeds meer van elkaar en van onze eigen ware aard zijn losgekoppeld, geloof ik dat het belangrijkste werk het werk zal zijn dat ons weer met onszelf en met elkaar verbindt. Dit omvat werk dat ons helpt onze menselijke kwaliteiten te begrijpen en te ontwikkelen, werk dat ons helpt een meer verbonden en zinvol leven te leiden, en werk dat helpt de planeet te helen.

 

Dus daar heb je het. De toekomst van werk draait om menselijke kwaliteiten, aanpassingsvermogen en verbinding. Als je de curve voor wilt blijven, moet je je richten op het ontwikkelen van je zachte vaardigheden en emotionele intelligentie. En vergeet niet dat het werk dat in de toekomst het meest waardevol zal zijn, het werk is dat ons verbindt met ons ware zelf en met elkaar.

Christian Kromme

Zeer visueel, boeiend en tot nadenken stemmend

Als je denkt aan een keynote, wat komt er dan in je op? Een droge, saaie presentatie die alleen nuttig is voor bedrijfstypes? Zo ja, dan staat u een verrassing te wachten. Christian Kromme is een Keynote Spreker die uw mening over keynote presentaties zal veranderen. Zijn keynotes zijn zeer visueel en boeiend, en hij kan zijn boodschap aanpassen aan elk publiek.

 

Of u nu een keynote nodig hebt voor een live-evenement of iets dat online kan worden bekeken of zelfs vooraf kan worden opgenomen, Christian heeft het voor u geregeld. Zijn presentaties zijn werkelijk inspirerend en tot nadenken stemmend, en zij zullen u de ogen openen voor de wereld van morgen. Als u op zoek bent naar een Keynote Speaker die de status quo uitdaagt en disruptieve inzichten geeft, dan is Christian Kromme de juiste keuze voor u. Neem vandaag nog contact met hem op om meer te weten te komen over hoe hij uw organisatie kan helpen haar doelstellingen te bereiken.

Quotes van Klanten

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

 • Kies een Keynote *
 • Keynote Bundel (Optioneel)
 • Datum *
  DD dash MM dash JJJJ
 • Tijdslot Keynote *
 • Persoonlijke informatie

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

 • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.