Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Vliegende robots van Tevel robotics plukken fruit in Israël

Vliegende robots van Tevel robotics plukken fruit in Israël

 

Elke dag nemen robots meer en meer taken over die traditioneel menselijke arbeid vereisen. En terwijl ze steeds gewoner worden, blijven hun mogelijkheden groeien. Het nieuwste voorbeeld komt uit Israël, waar vliegende robots worden gebruikt om fruit te plukken.

 

De autonome drones, ontwikkeld door Tevel Robotics, zijn uitgerust met camera’s en kunstmatige intelligentie om rijpe vruchten te identificeren en te selecteren. Vervolgens plukken ze de vruchten voorzichtig van de boom met een unieke, door het bedrijf ontwikkelde greep. Het hele proces is veel sneller en efficiënter dan de traditionele methoden en vereist geen extra mankracht.

 

Dit is nog maar één voorbeeld van hoe robotica de manier waarop we leven en werken verandert – en het zal zeker de landbouw wereldwijd beïnvloeden. Met dit soort vooruitgang is het niet te zeggen wat robots nog zullen kunnen doen!

 

 

De robots van het bedrijf zijn ontworpen om tussen de bomen te vliegen en autonoom fruit te plukken.

Het bedrijf verlegt de grenzen van de landbouwtechnologie opmerkelijk. Door robots te ontwerpen die autonoom tussen de bomen vliegen en fruit plukken, ontsluiten zij mogelijkheden voor zowel kleine als grote landbouwbedrijven om te profiteren van de voordelen van automatisch oogsten. Deze technologie maakt het proces niet alleen veel sneller, maar neemt ook de handmatige arbeid weg en stelt landbouwbedrijven in staat hun productiviteit uit te breiden. De mogelijkheden die drones nu bieden zijn inspirerend – de tijd zal leren welke andere grenzen zij ons in de toekomst zullen helpen overwinnen!

 

tevel-aerobotics

tevel-aerobotics

 

De robots kunnen rijp fruit herkennen en plukken zonder de plant te beschadigen.

Het tijdperk van de automatisering is aangebroken, en het verandert de manier waarop boeren gewassen oogsten. De robots die vandaag door de landbouwers worden gebruikt, beschikken over beeldherkenningscapaciteiten en kunstmatige intelligentie (AI) die hen in staat stellen rijpend fruit nauwkeurig te identificeren, het te plukken en het te verzamelen, en dat alles met behoud van de gezondheid van de plant zelf – een prestatie die nog nooit eerder in de landbouw is vertoond. Deze opmerkelijke technologie geeft ons een kijkje in de toekomst van de landbouw en hoe robots de gewasopbrengsten kunnen verbeteren en de arbeid voor landbouwers wereldwijd kunnen verminderen. Het is niet te zeggen welke andere ontwikkelingen zich zullen voordoen naarmate onderzoekers zich verder verdiepen in beeldherkenningstechnologie en AI.

 

 

De technologie wordt gebruikt om boeren in Israël te helpen die moeite hebben om werknemers in dienst te nemen.

In Israël is het personeelstekort al lang een probleem voor veel boeren die voor hun werk afhankelijk zijn van handarbeid. Dankzij de technologische vooruitgang ziet de industrie nu echter het licht aan het eind van de tunnel. Door geautomatiseerde hulpmiddelen in hun dagelijkse werkzaamheden op te nemen, kunnen Israëlische landbouwers het tekort aan werknemers adequaat beheren en tegelijkertijd de arbeidskosten verlagen en de gewasopbrengsten verhogen. Dit is niet alleen een win-winsituatie voor de landbouwers, maar het herinnert er ook aan hoe technologie kan worden ingezet om problemen op te lossen die voorheen als te moeilijk werden beschouwd. Inderdaad, het is een prachtig voorbeeld van het ten goede gebruiken van menselijke vindingrijkheid en het bewijst eens te meer dat vooruitgang geen grenzen kent!

 

Tevel Robotics is van plan zijn activiteiten uit te breiden naar andere landbouwproducten, zoals noten en groenten.

Tevel Robotics tilt zijn bedrijf naar een heel nieuw niveau! Zoals hun naam al doet vermoeden, hebben zij zich tot dusverre toegelegd op robotica in de landbouwsector – het stroomlijnen en automatiseren van tijdrovende taken met indrukwekkende, efficiënte oplossingen die landbouwers betere bestaande resultaten geven. Maar nu, dankzij het innovatieve karakter en de ambitieuze doelstellingen van Tevel Robotics, breiden ze hun activiteiten uit naar andere gebieden van de landbouw, met name noten en groenten. Deze opwindende ontwikkeling is geweldig nieuws voor zowel landbouwers als consumenten, aangezien zij bedrijven de kans biedt hun productiviteit te verhogen en tegelijkertijd versere producten tegen betere prijzen te leveren. Nu Tevel Robotics de weg wijst in de landbouwrobotica, is het niet te zeggen waar deze technologie ons naartoe kan brengen!

 

Het team van Tevel Robotics verandert de landbouwindustrie zoals we die kennen door een oplossing te bieden voor een eeuwenoud probleem van de boeren: het tekort aan arbeidskrachten. Hun autonome robots zijn ontworpen om tussen de bomen te vliegen, rijp fruit te identificeren en het te plukken zonder de plant te beschadigen. Boeren in Israël gebruiken de robots momenteel, maar ze worden ook getest in andere landen, zoals Spanje en Chili. En dit is nog maar het begin – Tevel Robotics is van plan zijn activiteiten uit te breiden naar andere landbouwproducten, zoals noten en groenten. Dus, waar kunt u ai, robotica en drones gebruiken in uw bedrijf? De mogelijkheden zijn eindeloos!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.