Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

De toekomst van AI: Facetune's YOUniverse App

De toekomst van AI: Facetune's YOUniverse App

 

Met de komst van krachtige nieuwe technologieën komen er nieuwe mogelijkheden waarvan bedrijven kunnen profiteren. Een goed voorbeeld: De nieuwe YOUniverse-app van Facetune, die de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om beelden te genereren van gebruikers in elke denkbare stijl. Volgens de CEO en CTO van het bedrijf is Facetune hiermee het enige bedrijf op de markt met dergelijke mogelijkheden. En dat is nog maar het begin: binnenkort zal AI worden gebruikt om dingen te doen die we ons nu nog niet kunnen voorstellen.

 

 

Hoe het werkt

De app werkt door gebruik te maken van tekst-naar-beeld generatoren en Lightricks' technologie. Eerst uploaden gebruikers een selfie naar de app. Dan kiezen ze een stijl die ze willen weergeven, van "De gekke hoedenmaker in Alice in Wonderland" tot "Florence Pugh uit Midsommar". De app doet de rest en creëert een realistisch beeld van de gebruiker in die stijl.

 

Facetune's YOUniverse App

 

Implicaties voor bedrijven

Zoals CEO Zeev Farbman en CTO Itai Tsiddon opmerken, kunnen bedrijven YOUniverse gebruiken om avatars voor hun werknemers of klanten te creëren die vervolgens in verschillende contexten kunnen worden gebruikt. Een e-commerce bedrijf zou de app bijvoorbeeld kunnen gebruiken om avatars van hun klanten te maken die vervolgens kunnen worden gebruikt om producten of stijlen aan te bevelen. Of een gamebedrijf zou het kunnen gebruiken om personages te genereren voor hun spellen, gebaseerd op echte mensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en bedrijven die van deze technologie gebruik kunnen maken, hebben een aanzienlijke voorsprong op hun concurrenten.

 

Facetune's YOUniverse App

Conclusie:

De nieuwe YOUniverse-app van Facetune is slechts één voorbeeld van hoe bedrijven kunnen profiteren van krachtige nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI). Met AI kunnen bedrijven dingen doen die vroeger onmogelijk waren, zoals beelden genereren van gebruikers in elke denkbare stijl. Dit heeft gevolgen voor bedrijven in alle sectoren, van e-commercebedrijven die avatars van klanten gebruiken om producten aan te bevelen tot gamebedrijven die avatars gebruiken om spelfiguren te genereren. Bedrijven die gebruik maken van deze technologie zullen een aanzienlijke voorsprong hebben op hun concurrenten - mis het dus niet!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij