Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Toyota onthult “baanbrekende” elektrische auto met solid-state batterij

Toyota onthult “baanbrekende” elektrische auto met solid-state batterij

Wat is er gebeurd?

Toyota onthult een “baanbrekende” elektrische auto met een solid-state batterij. Volgens de wonderbaarlijke specificaties heeft hij een bereik van 300 mijl – en kan hij in slechts tien minuten volledig worden opgeladen. De Japanse autofabrikant Toyota zal volgend jaar al een volgens de media “baanbrekende” solid-state batterij onthullen, zo meldt de Japanse financiële krant Nikkei.

 

Met deze technologie kunnen elektrische auto’s van de toekomst meer dan 300 mijl rijden op één lading en in slechts tien minuten volledig worden opgeladen. Als deze technologie werkelijkheid wordt, zal ze de concurrentie verpletteren. Blijf kijken voor meer updates zodra ze beschikbaar zijn!

 

Waarom is dit belangrijk?

Solid-state batterijen worden gezien als de heilige graal van de batterijtechnologie voor elektrische auto’s. Ze zijn lichter, gaan langer mee en zijn stabieler dan traditionele lithium-ion batterijen. Toyota’s deelname aan de race om solid-state batterijen kan een spelbreker zijn voor de elektrische auto-industrie.

 

Als Toyota een solid-state batterij kan produceren die de hype waarmaakt, kan dat veel betekenen voor de toekomst van elektrische auto’s. Hoe werken solid-state batterijen? Solid-state batterijen worden gemaakt met een vaste elektrolyt in plaats van de vloeibare elektrolyt in traditionele lithium-ion batterijen. Dit maakt ze stabieler en minder vatbaar voor oververhitting of brand. Solid-state batterijen zijn ook lichter en gaan langer mee dan hun lithium-ion tegenhangers.

 

Wanneer kunnen we deze baanbrekende batterijen in elektrische auto’s verwachten? Volgens Nikkei zal Toyota volgend jaar een prototype onthullen – mogelijk de eerste autofabrikant die een voertuig toont dat wordt aangedreven door een solid-state batterij. Als alles goed gaat, zouden we solid-state batterijen al in 2020 in elektrische auto’s kunnen zien.

 

Wat denk jij?

Bent u enthousiast over het potentieel van solid-state batterijen? Denk je dat Toyota in staat zal zijn om ze met succes in massa te produceren? Deel je gedachten in de commentaren hieronder!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.