Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

WaterLight: Een apparaat dat 45 dagen elektriciteit produceert uit een halve liter zout water.

 

WaterLight: Een apparaat dat elektriciteit opwekt uit zout water

 

Wat is er gebeurd?

Voor gemeenschappen die niet zijn aangesloten op het elektriciteitsnet en die voor hun verlichting afhankelijk zijn van lampen op zonne-energie, heeft de Colombiaanse start-up voor hernieuwbare energie E-Dina een baanbrekende oplossing ontwikkeld: de WaterLight, een duurzaam en draagbaar snoerloos licht dat zout water omzet in elektriciteit. In tegenstelling tot zonnelampen, die onbetrouwbaar kunnen zijn in minder zonnige of stormachtige omstandigheden, levert WaterLight de klok rond stroom, waardoor het een betrouwbaardere lichtbron is, zelfs in noodsituaties.

Dankzij het slanke ontwerp en de geïntegreerde USB-poort doet de WaterLight ook dienst als mini-stroomgenerator waarmee mobiele telefoons of andere kleine apparaten kunnen worden opgeladen. Dit maakt het niet alleen tot een essentieel instrument voor verlichting en stroomvoorziening, maar ook tot een waardevol middel om duurzame communicatie in afgelegen gemeenschappen mogelijk te maken. Over het geheel genomen is WaterLight een zeer innovatieve oplossing die een belangrijke stap voorwaarts betekent in het creëren van veerkrachtigere en duurzamere off-grid gemeenschappen wereldwijd.

 

Waarom is dit belangrijk?

Stel je een toekomst voor waarin water niet alleen essentieel is voor het leven, maar ook een duurzame energiebron vormt. Dit is de visie achter WaterLight, een apparaat dat elektriciteit opwekt uit zout water. Zout water is overvloedig aanwezig en kan bijna overal ter wereld worden gevonden, waardoor het een ideale hulpbron is voor het opwekken van hernieuwbare energie. Met WaterLight kunnen we de levenskwaliteit verbeteren van gemeenschappen die geen toegang hebben tot deze vitale hulpbron, terwijl we tegelijkertijd zorg dragen voor het milieu. WaterLight biedt een hernieuwbare en duurzame energiebron die kan helpen om aan de groeiende vraag naar energie te voldoen en tegelijk onze watervoorraden te beschermen.

 

 

Hoe werkt het waterlicht?

Het waterlicht is een draagbaar en snoerloos licht dat zout water gebruikt om elektriciteit op te wekken. Het werkt door het ioniseren van een elektrolyt dat bestaat uit zout water, waardoor het magnesium aan de binnenkant wordt omgezet in elektrische energie. Dit proces wordt omgekeerde elektronenstroom genoemd, en daardoor kan het waterlicht de klok rond stroom produceren, zelfs in minder zonnige of stormachtige omstandigheden. De waterlamp heeft ook een USB-poort die kan worden gebruikt om mobiele telefoons of andere kleine apparaten op te laden, waardoor het een waardevol middel wordt om duurzame communicatie mogelijk te maken in afgelegen gemeenschappen.

 

waterlight-wunderman-thompson-edina_dezeen_2364_col_4-christan-kromme-speaker-futurist

 

Hoe zal deze nieuwe technologie de mensen en onze planeet beïnvloeden?

Het WaterLight-apparaat heeft het potentieel om mensen op een aantal manieren te beïnvloeden. Voor mensen die niet op het elektriciteitsnet zijn aangesloten, zou het een betrouwbare en duurzame energiebron kunnen zijn. Het zou ook de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen kunnen helpen verminderen, wat een positief effect op het milieu zou hebben. Bovendien zou de WaterLight de communicatie in afgelegen gemeenschappen kunnen helpen verbeteren door een manier te bieden om mobiele telefoons of andere kleine toestellen op te laden. Over het geheel genomen kan de WaterLight een positief verschil maken in het leven van mensen over de hele wereld.

Op zoek naar meer informatie? Bezoek waterlight.com voor meer details over deze revolutionaire nieuwe technologie! Wat zijn uw gedachten over deze nieuwe technologie? Deel uw commentaar hieronder!

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.