Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Wetenschappers hebben zojuist waterstofbrandstof uit dunne lucht gemaakt in de droogste klimaten.

Wetenschappers hebben zojuist waterstofbrandstof uit dunne lucht gemaakt in de droogste klimaten.

 

Wat is er gebeurd?

In een belangrijke doorbraak voor hernieuwbare energie hebben wetenschappers een nieuwe manier ontwikkeld om waterstofbrandstof te maken met niets anders dan lucht en zonne-energie. Waterstof wordt gezien als een cruciaal onderdeel van onze inspanningen om af te stappen van fossiele brandstoffen, maar het is altijd een uitdaging geweest om het op een milieuvriendelijke manier te maken. Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk waterstofbrandstof te produceren in zelfs de droogste klimaten en opent nieuwe mogelijkheden voor duurzame energieproductie.

 

Waarom is dit belangrijk?

Waterstof kan een belangrijke rol spelen bij het koolstofvrij maken van de energiesector. Het kan net als conventionele brandstoffen worden verbrand, maar het enige bijproduct dat vrijkomt is water. Dit maakt het een zeer aantrekkelijke optie voor toepassingen waar vermindering van de uitstoot een prioriteit is, zoals in vervoer, mobiliteit, scheepvaart en luchtvaart.

 

Hoe werkt het?

De nieuwe techniek maakt gebruik van een speciaal soort metaallegering die watermoleculen kan splitsen in waterstof en zuurstof, waarbij alleen de energie van zonlicht wordt gebruikt. Dit proces, bekend als fotokatalyse, is zeer efficiënt en kan worden gebruikt in verschillende omgevingen, waaronder woestijngebieden waar water schaars is.

 

Wat is het volgende?

De onderzoekers werken nu aan het opschalen van de technologie, zodat deze kan worden gebruikt om op commerciële schaal waterstof te produceren. Als dit lukt, kan dit een belangrijke stap voorwaarts zijn in ons streven naar een duurzame energietoekomst.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? We horen graag van u! Laat hieronder een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Bron: https://singularityhub.com/2022/09/09/scientists-created-hydrogen-fuel-from-air-using-solar-power/


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.