Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Wetenschappers hebben zojuist waterstofbrandstof uit dunne lucht gemaakt in de droogste klimaten.

Wetenschappers hebben zojuist waterstofbrandstof uit dunne lucht gemaakt in de droogste klimaten.

 

Wat is er gebeurd?

In een belangrijke doorbraak voor hernieuwbare energie hebben wetenschappers een nieuwe manier ontwikkeld om waterstofbrandstof te maken met niets anders dan lucht en zonne-energie. Waterstof wordt gezien als een cruciaal onderdeel van onze inspanningen om af te stappen van fossiele brandstoffen, maar het is altijd een uitdaging geweest om het op een milieuvriendelijke manier te maken. Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk waterstofbrandstof te produceren in zelfs de droogste klimaten en opent nieuwe mogelijkheden voor duurzame energieproductie.

 

Waarom is dit belangrijk?

Waterstof kan een belangrijke rol spelen bij het koolstofvrij maken van de energiesector. Het kan net als conventionele brandstoffen worden verbrand, maar het enige bijproduct dat vrijkomt is water. Dit maakt het een zeer aantrekkelijke optie voor toepassingen waar vermindering van de uitstoot een prioriteit is, zoals in vervoer, mobiliteit, scheepvaart en luchtvaart.

 

Hoe werkt het?

De nieuwe techniek maakt gebruik van een speciaal soort metaallegering die watermoleculen kan splitsen in waterstof en zuurstof, waarbij alleen de energie van zonlicht wordt gebruikt. Dit proces, bekend als fotokatalyse, is zeer efficiënt en kan worden gebruikt in verschillende omgevingen, waaronder woestijngebieden waar water schaars is.

 

Wat is het volgende?

De onderzoekers werken nu aan het opschalen van de technologie, zodat deze kan worden gebruikt om op commerciële schaal waterstof te produceren. Als dit lukt, kan dit een belangrijke stap voorwaarts zijn in ons streven naar een duurzame energietoekomst.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? We horen graag van u! Laat hieronder een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Bron: https://singularityhub.com/2022/09/09/scientists-created-hydrogen-fuel-from-air-using-solar-power/


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij