Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Onderzoekers ontdekken hoe ze het voltage van zonnecellen met 1000x kunnen verhogen

Onderzoekers ontdekken hoe ze het voltage van zonnecellen met 1000x kunnen verhogen

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? Wetenschappers hebben een doorbraak bereikt in de zonneceltechnologie die kan leiden tot een toename van het voltage met 1000%! Door drie verschillende materialen in een periodiek rooster te rangschikken, konden zij kristallen maken van bariumtitanaat, strontiumtitanaat en calciumtitanaat. Dit genereerde aanzienlijk meer spanning dan traditionele zonnecellen. Hoewel er nog wat werk moet worden verricht voordat deze technologie in zonnecellen kan worden toegepast, is het potentieel voor verhoogde efficiëntie duidelijk. Blijf op de hoogte voor updates over deze spannende doorbraak!

 

 

substrate-efficient-solar-cell-christan-kromme-speaker-futurist

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? Zonnecellen zijn een essentieel onderdeel van de strijd tegen klimaatverandering. Hoe efficiënter ze zijn, hoe minder we afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Deze doorbraak heeft het potentieel om onze koolstofvoetafdruk drastisch te verkleinen en onze planeet te helpen redden! Zonnecellen die uitzonderlijk efficiënt zijn, zullen bijdragen tot de ontwikkeling van een gedecentraliseerd energiesysteem. Als mensen zelf stroom kunnen produceren en opslaan, zou dat leiden tot een heel ander soort samenleving waarin grote gecentraliseerde energieleveranciers niet langer nodig zijn. Als energie echt gratis was, zouden de kosten van veel andere zaken, zoals fabricage, vervoer, verwarming, mobiliteit en een hele reeks andere zaken, dalen. Het resultaat van deze studie is niet alleen gunstig voor de zonnecellen, maar ook voor de toekomst van onze planeet!

 

Wat kunt u doen?

Als u geïnteresseerd bent in zonne-energie, blijf dan op de hoogte van de laatste doorbraken en het laatste nieuws door zonne-energiebedrijven en onderzoekers te volgen op sociale media. U kunt ook initiatieven voor hernieuwbare energie in uw gemeenschap steunen, of zelfs uw eigen zonne-energieproject starten! Als we allemaal samenwerken, kunnen we een verschil maken voor onze planeet.

Bedankt voor het lezen! Ik hoop dat dit artikel informatief was en u heeft geholpen het potentieel van zonnecellen te begrijpen. Gelieve te delen met iedereen die geïnteresseerd zou kunnen zijn in het leren van meer over zonne-energie en de rol ervan in de strijd tegen de klimaatverandering. Samen kunnen we een verschil maken!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.